088 - 02 33 370 [email protected] Gelimiteerde kunstfoto's verlijmd achter plexiglas
Geen producten gevonden...

Bent u op zoek naar een echte eyecatcher aan de muur? Een kunstwerk dat niet zou misstaan in een galerie of hangend aan de muren van een museum? Laat de door u gekozen fotokunst dan door Umo Art Gallery verlijmen op plexiglas. Deze techniek, die ook bij kunstinstellingen vaak wordt toegepast, betekent dat het door u gekozen kunstwerk met siliconen op een aluminiumplaat wordt verlijmd. Het resultaat? Een foto waarvan de heldere kleuren afspatten, een lange levensduur en extra nadruk op het kunstwerk door het licht zwevende effect. Doordat het kunstwerk op een aluminium profiel van 2 centimeter dik wordt bevestigd aan uw wand, hangt de foto iets van de muur af. Dat zorgt ervoor dat uw fotokunst de aandacht krijgt die het verdient!

 

FOTOKUNST PLEXIGLAS

Bij de afwerking met plexiglas wordt de gewenste foto verlijmd met siliconen op een aluminium plaat. Deze plaat wordt ook wel dibond genoemd. Het plexiglas paneel is in totaal 6 millimeter dik, kwalitatief hoogstaand en behoudt zijn kleuren voor lange tijd. Deze productiemethode wordt veelal gebruikt in musea en galerieën.

OPHANGSYSTEEM

Het fotopaneel is aan de achterzijde rondom voorzien van een aluminium profiel en kan met een u-profiel aan de wand worden opgehangen. Desgewenst doen wij dat voor u. Het achterprofiel zorgt voor stabiliteit en voorkomt kromtrekken van het paneel. Doordat het profiel 2 centimeter dik is, ontstaat een zwevend effect van uw kunstwerk aan de muur.

 

Extra diepte met fotokunst op plexiglas

Doordat de door u gekozen foto achter plexiglas wordt geplaatst krijgt het kunstwerk nog meer diepte. U heeft het gevoel dat u als het ware ín de foto kunt stappen. Maar hoe kan het dat plexiglas kunst er zoveel indrukwekkender uitziet dan een kunstwerk in een lijst? Door het verlijmen van uw kunst op plexiglas krijgt de foto een extra dimensie, en dat heeft met name te maken met het feit dat plexiglas meer licht doorlaat dan regulier glas. De kleuren zien er scherper uit, haast briljant, en er is sprake van een optimale dieptewerking, en daarmee contrast. Kortom: uw foto art zal er net dat beetje indrukwekkender uitzien.

 

Duurzaam en sterk

Kunst op plexiglas ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het is ook nog eens heel sterk, en daarmee duurzaam. Plexiglas is zelfs zo’n 30 keer sterker dan gewoon glas. Veel minder kwetsbaar dan regulier glas, gaat plexiglas jaren mee. Dat betekent dat u zeer lange tijd geniet van een foto die er als nieuw uit ziet. Hoewel plexiglas veel sterker is, is het tegelijkertijd ook veel lichter dan gewoon glas, en een stuk veiliger. Doordat de kunststof flexibeler is zal het minder snel breken, en splinteren zal al helemaal nooit gebeuren. Ook verkleurt of verweert plexiglas niet.

 

Hoe verlijmen wij uw foto kunst op plexiglas?

Wanneer u in onze collectie de foto heeft gevonden die u graag aan uw wand ziet, en ervoor heeft gekozen deze op plexiglas te laten verlijmen, dan gaan wij voor u aan de slag. Wij verlijmen uw op plexiglas geprinte foto met behulp van siliconen op een aluminiumplaat, ook wel een dibond plaat genoemd. Het fotopaneel, dat alles bij elkaar genomen zo’n 6 millimeter dik is, wordt aan de achterzijde rondom voorzien van een aluminiumprofiel. Het profiel zorgt voor stabiliteit en voorkomt het kromtrekken van het paneel. Doordat het profiel 2 centimeter dik is, komt uw foto iets van de muur af. Het licht zwevende effect dat daardoor ontstaat is een van de reden waardoor het verlijmen van kunst op plexiglas een methode is die veel wordt toegepast in musea en galerieën.

 

Uw fotokunst laten verlijmen op plexiglas

Heeft u de foto gevonden die perfect past aan uw wand? Laat deze dan verlijmen op plexiglas om er een echte eyecatcher van te maken. Bestel uw foto kunst snel en eenvoudig online, of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hulp nodig? Bel voor advies 088 - 02 33 370
Bezoek onze expositieruimte in Culemborg
Bezoek onze expositieruimte in Culemborg Meer informatie

Volg je ons al? Blijf op de hoogte via Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief